Láska ke zvířatům - Kolk, Anneliese zum (Mladé letá, 1995)
Ježkům zásadně nesmíme dávat mléko! Poškozuje jim střeva a uhynou. Dáváme jim pít VODU. Dále je krmíme libovým masem, vařeným i syrovým, pomletým. Vhodné jsou i masové konzervy pro kočky nebo pro psy (VISKAS), v nichž je šťavnaté maso obohacené vitamíny. Dále dáváme tvaroh, strouhanou mrkev, jablko. Nejpřirozenější potravou jsou žížaly.