Vysoký pán konopišťský, aneb, Nelichotivý portrét následníka trůnu Františka Ferdinanda d'Este - Němec, Vilém, 1857-1942 (Madagaskar, 1996)
Vzpomínky českého cestovatele a dobrodruha na habsburského následníka trůnu a jeho ženu napsané s nenávistí a posměchem.