Rákosníček a hvězdy - Kincl, Jaromír, 1930- (Svoboda, 1996)
Skřítek Rákosníček je trochu popleta, ale přitom veliký dobrák. Snaží se pomoci, kde jen je to možné. Ve chvíli, kdy na jeho rybníček Brčálník padá tma, vydává se vzhůru do nebes, aby tam napravil neposedné hvězdy. Noc co noc zažívá Rákosníček svá velká dobrodružství