Třetí dvojče - Follett, Ken, 1949- (Ikar, 1998)
Mladá vědecká pracovnice zkoumá vliv dědičnosti a výchovy na vývoj osobnosti a zejména na sklony k násilí a zločinnosti. Porovnává osudy jednovaječných dvojčat nalezených prostřednictvím počítače. Jeden ze zkoumaných mladých mužů nemá tušení, že má dvojče. Mladá žena narazí i na další záhady. Výzkum je zastaven a její život je ohrožen. Dostává se na stopu tajného klonování jedinců. V románu nechybí milostná zápletka, napětí i šťastný konec. 2.3.98 MČ