Dlouhá svatební cesta - Fuchs, Aleš (Faun, 1998)
Herečka, baletka a po svém otci baronesa Marie "Bibi" Haasová, žijící ve Vídni, se svěřila divadelnímu kritikovi a spisovateli Aleši Fuchsovi se svými vzpomínkami na muže, s nímž prožila od svých dvaceti let celý svůj život. Vzali se v Praze r. 1938 a pár měsíců po svatbě navždy opustili Československo. Stali se emigranty. Přes Francii a Portugalsko se dostali do Ameriky, kde se stal Hugo Haas úspěšným hercem, filmovým producentem a režisérem. Kniha však vypráví také o sklonku jeho života, o nacistické genocidě celé jeho židovské rodiny a o poslední etapě, kterou prožil ve Vídni. Ve druhé části knihy najde čtenář různou dobovou korespondenci, např. Werichovy dopisy a Haasovy vlastní články, verše a dokonce i jeho oblíbené aforismy.