Červený pokoj - Strindberg, August, 1849-1912 (Klub čtenářů (Odeon), 1990)
Románová prvotina švédského dramatika z r.1879 vypráví o osudech a marné vzpouře začínajícího spisovatele a jeho přátel proti dobovým konvencím.