Modrá krev - Du Maurier, Daphne, 1907-1988 (Dialog, 1998)
Volné pokračování románu Uherská královna je barvitou a vzrušující rodinnou ságou sledující další osudy autorčiných předků. Atorka zobrazila i nádherné nesentimentální kulisy devatenáctého století, v nichž žila v konfliktech, ale i v průzračné jednotě "lepší" část anglické viktoriánské společnosti.