Ramses. - Jacq, Christian, 1947- (Klokan, 1998)
Autor líčí poslední údobí Ramsesovy vlády a životních osudů: sňatek s chetitskou princeznou, diplomatické jednání o míru provázené intrikami nepřátel, Ramsesovu božskou moc i lidskou moudrost až k závěrečnému dni jeho života ve věku osmdesáti devíti let. Díky autorovým odborným znalostem a vypravěčskému nadání je román velmi zajímavým a intimním pohledem do tajemného světa egyptské starověké civilizace. Dolezalj