Hluk a vřava - Faulkner, William, 1897-1962 (Odeon, 1997)
Román z roku 1929 vypráví ze čtyř různých úhlů tragický příběh zániku domu Compsonů, příslušníků jižanské aristokracie. Dílo přesahuje hranice Mississippi, kde se odehrává, a silou své umělecké výpovědi o selhání lidské lásky se řadí k vrcholným dílům světové literatury 20. století.