Paula - Allende, Isabel, 1942- (Slovart, 1998)
Román adresovaný umírající dceři, v němž se chilská spisovatelka vrací k minulosti své rodiny, probírá vlastní i národní minulost ve snaze najít smysl svého života, svého ženství i svého psaní.