Romeo a Julie - Shakespeare, William, 1564-1616 (Divadlo. Ilustrovaná řada, 1964)
Příběh milenců Romea a Julie, kteří se stanou obětí dvou nesnášenlivých šlechtických rodů, patří k pokladům světového dramatu.