Bledě modré ženské písmo - Werfel, Franz, 1890-1945 (Vyšehrad, 1980)
Mistrovská psychologická novela je sondou do nitra muže, který se z nuzných poměrů díky své kráse a společenské obratnosti vyšvihl.