Idiot - Dostojevskij, Fedor Michajlovič, 1821-1881 (Trojka. Velká řada, 1986)
Tragická donkichotiáda knížete Myškina, který přichází jako novodobý Kristus spasit společnost, ale ta v něm vidí jen podivína a idiota.