Gulliverovy cesty - Swift, Jonathan, 1667-1745 (Klub čtenářů, 1958)
Klasická satira o putování lodního lékaře, který se na svých cestách dostane do bájných zemí, tepe na jejich zřízeních nešvary Anglie 18. století.