Zlatý skarabeus : devatero podivuhodných příběhů Edgara Allana Poea - Poe, Edgar Allan, 1809-1849 (Klub mladých čtenářů (Albatros), 1979)
Výbor autorových nejlepších povídek detektivního žánru, vědeckofantastického a literatury moderního horroru.