Tajemné dálky ; Stavitelé chrámu - Březina, Otakar (Skvosty, 1966)
V pořadí už dvanácté vydání dvou básnických sbírek, první a předposlední z pěti básnických knih Březinových (Tajemné dálky, Svítání na západě, Větry od pólů, Stavitelé chrámu, Ruce), jež jsou z nejvýraznějších projevů symbolistního básnictví, jak se u nás z dobových podnětů a potřeb zrodilo v devadesátých letech minulého století.