Orfeova závěť - Cocteau, Jean (Edice Odeon, 1977)
Výbor z tvorby francouzského univerzálního umělce, přinášející jen zlomek z rozsáhlého díla, představuje ukázky z veršů, úryvky z divadelních her a filmových textů a některé kritické postřehy.