Nefritová flétna : Překlady starých čínských básníků - Hrubín, František, 1910-1971 (Květy poezie, 1978)
Překlady básní z doby dynastie Tchangů, které čtenář zná i z jiných českých tlumočení, mají osobité ladění, navazující na poetiku básníkova vlastního díla. Svazek přináší tyto překlady z autorových sbírek Hvězda vína, Pavilon u zelených vod a Nefritova flétna i překlady zachované v autorově pozůstalosti.