Srdce písněmi dotýkané : Antologie z lyriky - Hálek, Vítězslav (Květy poezie, 1974)
Výbor ze sbírek Večerní písně, V přírodě a z básnických povídek obsahuje lyriku milostnou, přírodní, básnické reflexe a útočné básně časové, lyrické básně s baladickým šerosvitem, náměty groteskně bizarní, motivy podzimní a zimní autorovy "písně kosmické" aj. Zasvěcený doslov vyznívá v obdivnou rehabilitaci básníkova díla.