S erbem lipového listu - Kriebel, Zdeněk (Malá edice poezie, 1971)
Nové vydání básnické sbírky, která vyšla poprvé r. 1940. V poezii prostých životních zážitků, inspirovaných přírodním děním, zaznívá i pamfletická nota. Verše převážně rýmované, většinou pravidelné, vyvolávají časové otázky a vyslovují bezmocnost snahy o zvrat osudu a údělu marnosti.