Za píseň život jsem vyměnil : Výbor z veršů - Jesenin, Sergej Aleksandrovič (Klub přátel poezie Výběrová řada, 1979)
Výbor je zaměřen na vrcholné básníkovo tvůrčí období, především na léta 1924 a 1925, přičemž cestu k básnické syntéze naznačují i některé básně z let předchozích.