Obrys krásy - Keats, John (Květy poezie, 1977)
Výbor z veršů anglického romantického básníka zachycuje autorův vývoj od veršů, inspirujících se antickou poezií a snem o věčném jaru, mládí a kráse, přes ódy, básnické meditace. jak se vyrovnat se světem, v němž člověk sténá a sám slyší cizí sten, až po kontrastní básnické obrazy hluku a ticha, světla a stínu, žáru a chladu, mládí a stáří, života a smrti.