Běžící luna : (Verše o lásce) - Mikulášek, Oldřich (Malá edice poezie, 1964)
Knížka milostných veršů, jež poskládal Mikulášek ze svých básnických sbírek. Představují jej ve výlučné podobě básníka lásky, objevujícího sobě i čtenářům, jak nevyčerpatelným inspiračním zdrojem je i dnes milostný cit.