Žebro Adamovo : Verše z let 1971-1973 a starší inspirace - Mikulášek, Oldřich (České básně, 1981)
Základním motivem sbírky milostných veršů je hluboký prožitek osudové lásky, která přes svou hořkost umocňuje v člověku pozitivní životní pocity.