Kapitánovy verše - Neruda, Pablo (Klín, 1979)
Básnická sbírka, napsaná za Nerudova exilu v Evropě a autorem dlouho utajovaná, obsahuje milostnou poezii, zpověď ze stesku po Chile a vyznání z občanských postojů.