Oči milenek : Výbor z milostné poezie - Nezval, Vítězslav, 1900-1958 (Malá edice poezie, 1964)
Knížka milostných veršů básníka, jenž je pořadateli výboru "z největších básníků ženy, její modernosti, její věčnosti". Jsou převzaty z Díla V. Nezvala, vydaného v letech 1957-1962, a ze sbírky Nedokončená (1960).