Sbohem a šáteček - Nezval, Vítězslav, 1900-1958 (Klub přátel poezie Výběrová řada, 1975)
Jedna z nejúspěšnějších autorových básnických sbírek, vydaná poprvé v r. 1934 a poctěná státní cenou. Sbírka je vlastně cestovním zápisníkem, shrnujícím dojmy z cesty přes Vídeň, Alpy do Francie, z Paříže přes Středomoří do Itálie i vyznáním lásky k domovu. Je uzavřena dnes již populární básní, jež dala sbírce název.