Ohnice - Orten, Jiří (Malá edice poezie, 1964)
Sbírka mladistvých veršů předčasně zemřelého básníka (1919-1941), kterou nacisté nedovolili vydat v původní podobě. Hluboce prožitými verši je v nich zachycena básníkova láska k životu a člověku a protest proti fašismu.