Světlohra - Pasternak, Boris Leonidovič, 1890-1960 (Lidové nakladatelství, 1979)
Výbor, vydávaný k nadcházejícímu básníkovu dvojímu výročí, čerpá v chronologickém sledu ze všech sbírek. Snaží se naznačit vnitřní linii Pasternakovy tvorby a zvláštní rysy poetiky autora, u něhož příroda vzbuzuje údiv nad zázrakem lidské existence.