Óda na radost : Z díla - Schiller, Friedrich (Klub přátel poezie Základní řada, 1980)
Výbor z lyrické tvorby významného představitele německého klasicismu, uspořádaný do čtyř oddílů podle vět Beethovenovy Deváté symfonie, jež Schillerovu Ódu na radost zhudebňuje. Svazek doplňuje pásmo z jeho myšlenek, výroky velkých osobností o něm a podrobné kalendárium, představující díla ze zbývajících úseků básníkovy tvorby.