Básně : Výbor z poezie s autorovou předmluvou - Skála, Ivan, 1922-1997 (Pegas, 1979)
Výbor z veršů národního umělce uvádí básně vytvořené mezi lety 1942-1975. Byl pořízen ze sbírek Přes práh, Lomikámen, Máj země, Čí je jaro, Co si beru na cestu a Čtyři básně o smrti a strom.