Básně - Toman, Karel (Slunovrat Básnická řada, 1977)
Svazek, shrnující celou Tomanovu básnickou tvorbu, vychází k 100. výročí básníkova narození. Základ vydání tvoří kniha Básně z r. 1946, uspořádaná autorem, k tomuto jádru je v závěru připojena autorova prvotina Pohádky krve.