Zloděj třešní : Výbor z díla - Brecht, Bertolt (Máj, 1967)
Výbor z díla předního německého básníka, spisovatele, dramatika a zejména pak divadelního teoretika. Zahrnuje ukázky z jeho lyriky, hry Život Galileiho a Šesťáková opera, výbor z drobných satirických próz Historky o panu Keunerovi, úryvky z politicky orientovaných satirických dialogů Hovory na útěku a úryvky z teoretických prací o divadle a z myšlenek o umění.