Trójanky a jiné tragédie - Euripidés, asi 480 př. Kr.-406 př. Kr. (Antická knihovna, 1978)
Svazek obsahuje nové překlady tragédií Alkéstis, Médeia, Trójanky, Ífigeneia v Aulidě, Élektrá, Orestés, v nichž je na rozdíl od dosavadních převodů uplatněn přirozený slovosled a důsledný slovní i větný důraz.