Anonymní múza - Žáček, Jiří, 1945- (České básně, 1976)
Sbírka mladého básníka obsahuje poezii milostnou, přírodní, zamyšlení nad mládím a stářím, nad láskou a smrtí, zážitky z cest a angažovaný postoj k dění ve světě a básně citlivě reagující na problémy lidí autorovy generace. - Vychází na počest 15. sjezdu KSČ.