Řecká dramata (Máj, 1976)
Sborník přináší dramata tří nejslavnějších tvůrců klasických řeckých tragédií. Je doplněn studií o jednotlivých autorech a jejich díle s nástinem života starých Řeků, pojednávajícím o státním uspořádání, filozofii, vědě a umění.