Jen samá poesie! aneb Pražské preciosky - Moliére. 1622-1673; Pelikán, Bohuslav (Melantrich, 1973)
Hra napsaná r. 1868 a teprve nově objevená představuje volnou, na tehdejší pražské soudobé poměry přizpůsobenou úpravu Molierovy hry Směšné preciózky. Český autor zde podle Moliera vytvořil působivý žánrový obrázek české měšťanské společnosti první poloviny 19. století.