Amfitryon a jiné komedie - Plautus, Titus Maccius (Antická knihovna, 1978)
Svazek přináší moderní české překlady sedmi komedií klasika římské komedie, a to Komedie o hrnci, Kasiny, Amfitryona, Hry o skříňce, Komedie oslovské, Zajatců, Milenců. O působení autorových her na světovou dramatickou tvorbu i o českých překladech informují předmluva a úvody k jednotlivým komediím. Knihu doplňuje poznámkový aparát.