Nevěsta mesinská ; Vilém Tell ; Dimitrij ; Poezie - Schiller, Friedrich (Knihovna klasiků, 1963)
Předposlední svazek obsahuje dramata Nevěsta mesinská, která byla u nás zhudebněna Z. Fibichem, Vilém Tell a torzo Dimitrije, doplněné rozvrhem dalšího děje. Připojen je výbor z celoživotní básnické žně, zaměřený tak, aby "shrnul alespoň základní látkové okruhy mnohostranných básnických zájmů Schillerových". V pěti oddílech přináší jeho intimní a přírodní lyriku, balady a romance, poezii reflexívní, tvorbu humoristickou a satirickou a poezii společensko-kritickou.