Fata Morgana a jiné hry : Sborník her Osvobozeného divadla : Don Juan & Comp - Voskovec, Jiří, 1905-1981 (Divadlo, 1967)
Sborník, uváděný předmluvou Jana Wericha, zahrnuje pět revuí (Don Juan & Comp., Fata Morgana, Vždy s úsměvem, Panoptikum, Smoking Revue), dvě detektivní komedie (Gorila ex machina, Líčení se odročuje) a veselohru (Premiera Skafandr). Některé z těchto her vycházejí knižně vůbec poprvé (Don Juan & Comp., Fata Morgana, Vždy s úsměvem). Uváděná obsazení postav na titulních stranách většiny her stejně jako poznámky o autorství výprav, hudby (J. Ježek), choreografií, sbormistrovských a dirigentských nastudování jsou dokumentární přehlídkou tvůrčích sil někdejších Osvobozených. Významný dokument o jedné z nejslavnějších ér českého divadla a moderního umění.