Měsíc nad řekou - Šrámek, Fráňa (Hry, 1967)
Lyrická komedie, v níž je na pozadí sjezdu gymnasijních abiturientů zachycen smutek nad prchajícím mládím a nenaplněným životem a v níž sehrají svou roli i opojné věty z nevydaného románu jedné z hlavních postav, románu "Měsíc nad řekou". Hru předchází krátká studie K. Čapka (Dramatikův stud), několik vzpomínek na autora a jeho hru a doplňuje ji souhrn jednotlivých inscenací od roku 1922 do r. 1965, ohlas a pojetí hry na předních našich scénách a zasvěcená vzpomínka na autora-dramatika od Olgy Scheinpflugové (Vzpomínka v moll).