Pět her / Richard III. : Sen svatojánské noci : Večer tříkrálový čili Ať si to každý přebere, jak chce : Hamlet, dánský princ : Král Lear - Shakespeare, William, 1564-1616 (Světová knihovna, 1980)
Svazek, postihující tři základní autorovy dramatické žánry, přináší historickou hru (Richard III. ) , dvě komedie (Sen svatojánské noci, Večer tříkrálový) a dvě tragédie (Hamlet, Král Lear). Nové překlady předkládají čtenáři dramata v té podobě, v jaké je vnímali Shakespearovi současníci, tj. bez pozdějších úprav.