Císařské dětství : Z deníku arcivévody Karla Ludvíka, bratra císaře Františka Josefa - Praschl-Bichler, Gabriele (Ikar, 1999)
V množství nejrůznějších dokumentů z rakouského císařského domu se našel deník arcivévody Karla Ludvíka, který ho začal psát v jedenácti letech. Kniha je věnována pozdnímu dětství Karla Ludvíka a jeho bratrů a nabízí pohled do nejhlubšího soukromí císařské rodiny.