Můj dopis světu : [Básně] - Dickinson, Emily, 1830-1886 (Květy poezie, 1977)
Výbor z veršů americké básnířky, která zachycuje v básních drobnou všední skutečnost, sleduje proměny přírody, medituje o životě a smrti a tlumočí pocity štěstí z lásky a zoufalství nad její nedosažitelností.