Jatka - Child, Lee, 1954- (BB art, 1999)
Bývalý vojenský policista Jack, který je ústředním hrdinou knihy, pátrá po stopách již dlouho zemřelého hudebníka. Ty ho dovedou až do vzorného městečka Margrave ve státě Georgia, kde je Jack hned zatčen a obviněn z vraždy, protože byl v té době jediným cizincem ve městě. Tato vražda byla první, k níž zde za posledních 30 let došlo. Jackova nevina naštěstí brzy vyjde najevo a je propuš- těn. Ale objeví se několik okolností, které nasvědčují, že se jedná o velké zločinné spiknutí, navíc začne přibývat i zavražděných. Vše se zkomplikuje také tím, že jako první oběť je identifikován Jackův bratr, proto se Jack aktivně zapojí do vyšetřování tohoto spletitého případu. L.Child napsal strhující román plný napětí, dost drsných scén, překvapení, humoru a nechybí v něm ani láska. Také jeho postavy vykreslil po psychologické stránce velmi dobře. 6.4.99 lizleroh