Místo dopadu - Nichol, John, 1963- (OLDAG, 1999)
Při havárii stíhacího letounu typu Tempest zahyne přítel vojenského pilota RAF Drewa Millera. Ten se nechce smířit se závěrem vyšetřovací komise, která se domnívá, že příčinou tragédie byla chyba pilota. Sám se málem stane obětí další nehody letadla, které se během cvičného boje náhle stalo neovladatelným. Drew si sice zachránil život katapultáží, ale hrozí mu vojenský soud a propuštění z armády. Snaží se proto hledat důkazy, které by podpořily jeho teorii, že zřícení letounů způsobila technická závada. Postupně zjišťuje, že v posledních dvou letech došlo u RAF k osmnácti podobným případům. Odhaluje nezodpovědnost a cynismus armádních i vládních představitelů, kteří zatajují před veřejností pravou příčinu havárií a pro lukrativní obchodní zakázky ohrožují životy pilotů. Autor, který čerpal inspiraci z dlouholetého působení ve vojenském letectvu, ve svém napínavém příběhu zdařile vystihuje atmosféru zobrazovaného prostředí i pocity letců. 28.6.1999 Pek.