Zemětřesení : zničení San Franciska - Thomas, Gordon, 1933-2017 (OLDAG, 1999)
Autoři detailně líčí hospodářskou, společenskou i bezpečnostní situaci města těsně před zemětřesením. Na osudech autentických /např. zpěvák Caruso, starosta Schmitz aj./ i fiktivních postav zevrubně ukazují, co se ve městě dělo hodinu za hodinou, jak některá nesprávná rozhodnutí přispěla k jeho definitivnímu zničení. V úvodu i závěru knihy se autoři zabývají současným San Franciskem, jeho bezpečností a důrazně varují před velmi reálným a stále podceňovaným rizikem dalšího zemětřesení. A1 Bruckovz