Makbeth - Shakespeare, William, 1564-1616 (Skvosty anglické literatury, 1978)
Drama z autorovy tvůrčí zralosti je tragédií moci a tyranství, ve které je široce rozebrán problém mučivého svědomí a strach po vykonané vraždě.