Dobré slovo příštím : Výbor z veršů - Dyk, Viktor, 1877-1931 (Květy poezie, 1982)
Výbor, přibližující občanskou tvář Dykových veršů z různých tvůrčích období, byl sestaven ze sbírek Satiry a sarkasmy, Pohádky z naší vesnice, Prohrané kampaně, Lehké a těžké kroky, Noci Chiméry, Anebo, Okno, Poslední rok, Domy, Devátá vlna.