Faust a Markétka : Prvotní Faust - Goethe, Johann Wolfgang von, 1749-1832 (Odeon, 1982)
Zárodečná podoba slavného dramatu vyniká bezprostředností projevu a komornější, méně okázalou lidskou dimenzí. K rozběhu její fabule přispěla skutečná historie svobodné matky vražedkyně svého dítěte v autorově rodnémFrankfurtu nad Mohanem.